Welke champagne bij uw sigaar?


[Terug naar Wijn is Fijn]

[Pagina in ontwikkeling!]
Hier volgt vanalles over paring van sigaren met champagne. Dus.

Zo is er natuurlijk anecdotische informatie. Champagne Decotte Augé raadt bij haar cuvée Clos Village (jawel, een Clos…) Millésimé 2012 behalve een gekookt eitje … met uiteraard truffel, of ballotine van konijn met een worteltje en komijn of een notentaartje, vooral ook een Nicaraguaanse Pitbull Carlito aan. Excellent choice old sport. Dat kom je niet zo vaak tegen.
Sommigen proberen het met stille wijnen of nog breder. Dat werkt wel, met mooi gerijpte voorbij-caramellige cognacs of soms met whisk(e)ys en zo, maar ja; het blijven losse voorbeelden en er zullen weinig lezers zijn die ofwel betreffende rookwaar bij de hand hebben en er in een handomdraai/kelderbezoekje de betreffende wijn(en) bij kunnen pakken, ofwel andersom. En dan moet het maar passen waar men trek in heeft; dat is toch aanleiding voor een wat fijnere bepaling met nuance.
Anderen komen met algemene aanwijzingen – en missen de diepgang richting goede match-criteria. [Voorbeelden en criteria uit bronnen #1 en #2 en #3 over te nemen]

Maar wat we zoeken is een duidelijk spoorboekje zodat vanuit ieder station duidelijk is over welke wissels we bij een topbestemming komen. Werk in uitvoering!
[Hier nog #4 en #5 opnemen en links nalopen op beschrijving ad hoc criteria]

Enne, heb net een doosje Olifant corona’s aangeschaft; wordt de ballpark/benchmark voor vergelijking. Men heeft er bovendien veel meer kennis en vooral inzicht in smaakprofielen dan men toe wil geven. Er zal nog veel navraag worden gedaan. Er men verkoopt er reeds een Larmandier Bernier – allesbehalve kinderachtig!

[Terug naar Wijn is Fijn]

Maverisk / Étoiles du Nord