Dit huis kwam in de collectie door de ProWein beurs. Opvallend, door de zelfverzekerde maar rustige presentatie, geen marketing-verhaal maar gewoon inhoudelijk, to the point, geen juichverhalen maar diepe kennis van wijnen en wijnmaken. Geen wonder; ik sprak de wijnmaker zelf. Derde-generatie, familiebedrijf, kent alle ins en outs van de wijngaarden in de omgeving… Een wijnhuis aan de rue Bugatti – die bouwt in Molsheim nog steeds automobiele kwaliteit – waar de familie aan pure kwaliteit werken met Elzasser Grand Cru Bruderthal (reeds sinds 1316 om zijn kwaliteit bekend…) en ommelanden. Gelegen op Zuid-Westelijke hellingen van mergelige kalkschalie krijgen de stokken ideale hoeveelheden zon. Anders dan de wijnhuizen wat Zuidelijker uit de streek, gaat het niet om kwantiteit maar om het beste product. Alles wordt handgeplukt, men is voorzichtig met het transport,
Vrijwel al hun wijnen worden sinds 1990 biologisch-organisch gemaakt, gecertificeerd sinds 2009. Met geduld. Haasten is zonde.
Wij selecteerden de volgende wijnen van Gérard Neumeyer:
- Auxerrois les Marnes; de frisse basis
- Pinot Blanc la Tulipe; stevig voor een Blanc, appelig
- Riesling les Hospices; mooi licht en voor het goede doel [Een groot deel van de opbrengst gaat, traditioneel, naar een opvanghuis]
- Riesing les Pinsons; de vollere Riesling
- Pinot Gris le Berger; de lichte Gris
- Pinot Gris les Chartreux; de typische Gris, of de a-typisch mooie
- Pinot Gris VM+; de top-Gris
- Gewurztraminer les deux M; M van Mmmmm…
- Riesling Grand Cru Bruderthal; de grote Riesling
- Pinot Gris Grand Cru Bruderthal; de grote Gris, indrukwekkend.
Uiteraard kunnen we ook de honing-achtige Muscat, de Pinot Noirs, andere Grand Crus en Vendange Tardives leveren…