Professor Cescon: bgestudeerde passioneEind jaren ’50 had Ivan Cescon een prima baan als bioloog, researcher en professor aan de universiteit van Milaan. Maar zijn gedachten gingen telkens weer terug naar zijn geboortestreek.
Toen in zijn functies de wijnbouw en het wijnmaken een steeds grote plaats gingen innemen, hakte hij de knoop door en ging hij zich, met hulp van zijn familie, in Salgareda full-time en professioneel toeleggen op het maken van de best mogelijke wijnen.

Hier, in het geboortedorp van zijn vrouw, richtte hij zich op het volgens de regels der kunst, en kunde, herontwikkelen van de lokale, toen bijna uitgestorven Raboso-druif. Die is nu, naast andere bekendere druiven, nu het speerpunt van de Professor Cescon range. Inmiddels twee à drie generaties verder, zet nog steeds de hele familie zich met hart en ziel in voor het uitbouwen van het bedrijf.

Inderdaad, het hart ligt bij de wijn en men hoeft niet zo nodig een rode auto uit Milanello…

En het zijn inderdaad stukjes snoeisel uit de wijngaarden die met lint aan de flessen zijn geknoopt. Dat levert weer werk voor nijvere handen, in dit geval van twee oma’tjes uit de buurt die er zo wordt gezegd groot plezier in hebben.

Wij selecteerden uit de range van stille wijnen, frizzantes en spumantes (prosecco) van prof Cescon de volgende wijnen voor u:

[Later meer hier]

Maverisk / Étoiles du Nord