AI

AI oftwel Artificial Intelligence oftewel Kunstmatige Intelligentie…
Al meer dan 25 jaar (jawel) houdt Maverisk zich bezig met de ‘fundamentals’ én met de praktische toepassing van AI-systemen. AI-gebaseerde systemen, AI-gebruikende systemen, Machine Learning (waar het veelal op neerkomt), al die zaken zijn de afgelopen decennia enerzijds weinig veranderd, anderzijds stevig gemoderniseerd en zo langzamerhand écht bruikbaar geworden.

Waarbij de belangrijkste aspecten:
Hoe werkt het,
Hoe passen we het toe en wat hebben we eraan,
Hoe betrouwbaar is zo’n systeem nou en
Hoe controleren we dat,
zich steeds verder verduidelijken. Maar ook de maatschappelijke en ethische aspecten komen nu plotseling (?) uit de academische hoek vol in het licht.

Met al deze onderwerpen houdt Maverisk zich dus ook bezig. Gedreven door eigen vaktechnische interesse vooral, maar ook door de gedachte dat IT-auditors en -adviseurs toch voorop moeten lopen bij kennisontwikkeling en het uitdragen van issues, oplossingen en waar nuttig toepassingen. Voorbij de hype en de powerpoint-presentaties.

Dat kan betekenen dat u C/C++/C#-code te onderzoeken hebt, of in Python of R. Dat is, hoewel door velen vergeten, wel degelijk werk voor auditors ja; heeft u er moeite mee dan kan Maverisk bijstaan.
Dat kan betekenen dat u wilt weten hoe ‘goed’ het ontwikkelproject voor een toepassing verloopt, en of het eindproduct ‘goed’ en betrouwbaar is, en of en hoe het ingepast kan worden in uw systemen en bedrijfsprocessen. Ook daarin kan Maverisk bijstaan.
Waaronder overigens te verstaan: onderzoeken, oordelen, adviseren. Zodat u er niet meer tegenaan hoeft te hikken en verder kunt.

Dus aarzel niet om contact op te nemen. Dan kan Maverisk u ontzorgen.

Maverisk / Étoiles du Nord