Gezond drinken


… deze post gaat niet over water.

Is er al onderzoek gedaan naar de gezondheidseffecten van champagne ..? En dan in het bijzonder welke prima bijdrage deze levert aan de benodigde calcium-intake?
Want de, soms verblindend witte, Kimmeridgien-bodem zorgt natuurlijk voor een flinke druk naar (relatief) meer calcium in de druif, en drank. Dat is al wel aangetoond. En dat is dus goed voor de mens!

Als niemand dit positieve gezondheidseffect heeft aangetoond, offer ik me wel op om m’n PhD te gaan afhalen bij de Universiteit van Reims als ik toch in de buurt ben. De kosten kan ik vast wel declareren bij het CIVC; not too shabby.
Hoewel ik vrees dat iemand me voor was…

Just kidding. Een lekkere (i.e., volwassen, crafty gemaakte) Montefalco Sagrantino, of afbouwend: Tannat, of medium-gerijpte Bourgogne (Noir), … of CabSav (blend) als het echt niet anders kan, is natuurlijk (onverwacht wellicht ook, net als champagne!) flink resveratrol-loaded. Waar gezonde wijn groeit, is het gezond en goed (vakantie)toeven…

Anyway:

[Zicht op Sillery; relevant hoewel Montgueux relevanterter zou zijn?]

Maverisk / Étoiles du Nord