Volledig Ik

Naam: Jurgen, of ir.drs. J. van der Vlugt CISA CRISC CCX RCX emRE

Dear reader; een waarschuwing dat u vanaf hier (?, inderdaad, echt niet alleen hier) serieus te lange zinnen tegenkomt. Ach, daar ben ik me prima van bewust, mijn hele blog is immers ook een poging tot schrijfoefening in alle facetten. Sommige posts daar blinken uit door korte zinnen en ellipsis; ook deze pagina is opgesteld als tegenwicht. En ik vertrouw erop dat u dat gewoon doorlezend aankunt.
Als voorbeeld: Oplettende lezers zullen opmerken dat onderstaande waar het uitweidingen achter links naar andere pagina’s betreft wellicht beter met behulp van OnMouseOver’s, alt-tekstblokken of andere tags per pop-uppable item zou kunnen zijn geïmplementeerd maar ik heb het zo gekozen en ik kan best komma’s toevoegen in deze zin maar ook dat heb ik achterwege gelaten zonder de leesbaarheid of de begrijpbaarheid in het gedrang te brengen. Achteraf heb ik daarvoor natuurlijk de vooraf vastgestelde reden bijbedacht dat het hele WWW [weet u nog?] was ontwikkeld om door hyperlinks platte tekstpagina’s met elkaar te verbinden in eindeloze kruisverwijzing. Bij deze een hernieuwd beginpunt…

Ik ben: Maverisk. An unbranded range animal – die wel met een kudde optrekt, maar als die wordt gecorrald lekker buiten blijft, niet in/opgesloten, derived from U.S. cattleman Samuel Maverick. (Mr. Samuel Maverick was, incidentally, the grandfather of former congressman Maury Maverick, who coined the term gobbledygook.) Showing independence in thoughts or actions. One who is unconventional … One who creates or uses … unconventional ideas or practices. A queen and a jack as a starting hand in Texas hold ’em. Vandaar ook de call sign van die vlieger in beide Top Gun films – die een niet perfecte maar zeker zeer realistische weergave zijn van het vlieger-bestaan! Zie deze. En ik werk in Risk tenslotte. Niet bandeloos, niet gevangen of gedwangbuist…

Ik ben: Per 1 april in dienst bij Securesult.
Daarvoor was ik meestens als zelfstandig professional aan de gang, een jaartje bij (nou ja, vooral via) Marsh Risk Advisory als senior risicoadviseur, met daarvoor inzet op korte contracten onder andere als Principal Cybersecurity Consultant / Team Lead bij Secura, en even (kort) senior manager bij BDO Advisory, Risk Services / Cybersecurity, wat langer bij het Internationaal Strafhof en losse kleinere opdrachten daarvoor, -tussen, en -na; en weer daarvoor IT-auditor en -adviseur (startend t/m Sr.Manager/dept.head) in vaste dienst bij Diversen zoals Noordbeek, ABN AMRO Bank en KPMG. Heb in totaal zo’n 80 bedrijven serieuzer-dan-alleen-maar-een-opdrachtje van binnen gezien… In den beginne (zo lang is het geleden) als IT-auditor, maar steeds meer overhellend naar niet-vinkende assessor/adviseur op de breedte van IT-management doorlopend via CObIT in algemeen B(C)M en ERM, tot en met laten we zeggen COSO. Ma’goed, verder: zie LinkedIn, Insta, twer, [geen Fb ‘uiteraard’], en alvast/weer m’n blog.

Ben ook altijd wel bezig geweest met nevenfuncties. Niks zwaars, wel interessant. Voor mij dan, not so much voor u..?

Ik heb me ook altijd uit interesse beziggehouden met ‘nieuwe’ dingen in het advies/auditvak; recent vooral ontwikkelingen op (kwantitatief Operational) Risk-gebied, AI / Machine Learning (wat is Kwaliteit, op ethisch, bedrijfseffectief en software-vlakken; hoe optimale inzet ten behoeve van grondig-gereengineerde bedrijfsprocessen te verkrijgen), de beveiliging van Operational Technology, de psychologie van (non)compliance, en enterprise strategy development and execution. Hier kan nog wel een waslijst kleinere ‘interesses’ bij, hoor. *enige toelichting zie aldaar.

Ik ben opgegroeid in: Voorburg, 7jr. Curaçao en Voorburg – maar daarna nog 4x verhuisd. Voel me prima thuis te Wherever..!
Ik heb gestudeerd in: Rotterdam, Delft, en Diversen. Zie deze.
Ik woon nu in: Amstelveen, ‘omdat’ ik m’n werkzame leven begon bij KPMG aldaar. Na even Amsterdam-Zuid, nu terug. ‘Alles is er’ maar qua sfeer, ach, dat moet nog groeien als het ooit wat wordt. ‘t Is wel handig op 3 bushaltes van Schiphol en vlakbij snelwegopritten plus altijd tegen de ochtend/middagfiles in rijden. Met op 150m een saai en ondanks “200 winkels” yeah sure onvolledig maar redelijk OK winkelcentrum met een prima schouwburg. Alleen de horeca, da’s Niks in A’veen. Stevig Jammer; zie onder.

Ik ben een: delta. Bèta/gamma van huis uit, nu (ook) veel gamma. En zelfs wat (??) alfa want veel lezende.
Daarnaast heb ik nog wel wat aanzetten (2-20pp. reeds) voor zelf te schrijven boeken.

Deed relatief veel (en professioneel) rond wijn, en doe dat nog wel. Zie deze.
En we zijn nogal into allerlei gastronomie-dingen.

Een ander ‘werkstuk’ is de opschaling van m’n eigen Top-2000 naar een Top-10.000 Aller Tijden. Daar gaat nog wat werk in zitten, maar de kop is eraf.
Enne, … uhm, iets cultureels … oh, euh. Zie hier. En ‘sport’, ook zo’n ding.
Hou van buitenlandreizen (West-Europa, Noord-Amerika), ook als het zakelijk is. Absoluut Geen kampeerder..! Eerder hoger-segment-horeca-waardeerder, musea- en hetbetereterras-, en off-the-beaten-track-in-the-city-bezoeker. Als per deze.

Overigens getrouwd, geen kinderen (keuze). AMA over (double) blind dates door een gezamenlijke kennis opgezet – die werken!
Geen huisdieren nee zelfs nog geen goudvis. De kamerplanten houden we wél in leven hoor.
Auto … Been there, done that ook qua ‘de hoofdverkoper van de garage wist niet dat er zo veel leer en hout paste in de …<guess>-met-zwaarste-motor’. Daarna geswitcht naar bare met ruimte voor een complete pallet wijn achterin (done that, per vorkheftruck zo naar binnen geschoven).
Nu weer terug met een (stuk) exclusievere dan your ballpark 911 (saai lagereschoolgedoe) of Auw-die (boring) of beamer (rijdende spoiler) of ouwelullenMerc (echte klasse vertoont zich niet zo) – Saap is voor wannabe artsen. Exclusiever nog dan een drietand GT/GranTurismo cabrio of Sunset cabrio – twee van de weinigen die nog door de beugel kunnen. You do not guess. Wel betaalbaar. Een P72 kan ook nog wel, qua uiterlijk (niet van die Knödelegg-blokkendozen) aantallen niet qua kosten. Enne, als het dan toch een Lambo zou moeten wezen, dan zo een.
* Bellen in de auto: Was er vroeg bij, maar sindsdien dus principieel alleen voor noodgevallen. Afleiding van het gesprek én van de weg is een zekerheid – dus stop de stoerdoenerij quod non! Hands-unfree bellen is nog vele malen erger; #rijbewijsdirectkwijt zou toch wel het minimum moeten zijn.
Al het andere wat je nog kwijt wilt: Was eens (zeer matig) roker ja; sigaren van het steviger soort (AVO XO Preludio vooral) maar ben alweer héél lang gestopt. Cold turkey (no problem at all), omdat … nou ja ik er geen zin meer in had.
In Rotterdam lid geweest ook, initieel klein beetje actief, daarna vooral op de jaarclub gericht. In een tijd dat we nog Heeren waren (no touch in de ontgroening; gedraag je tegenover de [nog zelfstandige] RVSV-leden, ken je manieren in de sociale/culturele/digestieve kringen, etc.); wat een trieste vertoning tegenwoordig (elders)…

Oh en ik ben een aantal jaar Hoofdopzichter-Boswachter geweest van het Grote Saharawoud. De resultaten van dat werk spreken voor zich.

Verder kunnen we nog wel bomen over “Het leven is te belangrijk om het altijd maar serieus te nemen” en vergelijkbare bon mots; “Perfection is Boring” – been there done that [zeer uitgebreid], dus trust me die is echt waar.

Maverisk / Étoiles du Nord