Volledig Ik

Naam: Jurgen, of ir.drs. J. van der Vlugt CISA CRISC CCX RCX emRE

Dear reader; een waarschuwing dat u vanaf hier (?, inderdaad, echt niet alleen hier) serieus te lange zinnen tegenkomt. Ach, daar ben ik me prima van bewust, mijn hele blog is immers een poging tot schrijfoefening in alle facetten. Sommige posts blinken uit door korte zinnen en ellipsis, deze is opgesteld als tegenwicht. En ik vertrouw erop dat u dat gewoon doorlezend aankunt.
Als voorbeeld: Oplettende lezers zullen opmerken dat onderstaande waar het uitweidingen achter links naar andere pagina’s betreft wellicht beter met behulp van OnMouseOver’s, alt-tekstblokken of andere tags per pop-up zou kunnen zijn geïmplementeerd maar ik heb het zo gekozen en ik kan best komma’s toevoegen in deze zin maar ook dat heb ik achterwege gelaten zonder de leesbaarheid of de begrijpbaarheid in het gedrang te brengen. Achteraf heb ik daarvoor natuurlijk de vooraf vastgestelde reden bijbedacht dat het hele WWW [weet u nog?] was ontwikkeld om door hyperlinks platte tekstpagina’s met elkaar te verbinden in eindeloze kruisverwijzing. Bij deze een hernieuwd beginpunt…

Ik ben: Per 1 april in dienst bij Securesult.
Daarvoor was ik meestens als zelfstandig professional aan de gang, een jaartje bij (nou ja, vooral via) Marsh Risk Advisory als senior risicoadviseur, met daarvoor inzet op korte contracten onder andere als Principal Cybersecurity Consultant / Team Lead bij Secura, en even (kort) senior manager bij BDO Advisory, Risk Services / Cybersecurity, wat langer bij het Internationaal Strafhof en losse kleinere opdrachten daarvoor, -tussen, en -na; en weer daarvoor IT-auditor en -adviseur (startend t/m Sr.Manager/dept.head) in vaste dienst bij Diversen zoals Noordbeek, ABN AMRO Bank en KPMG. Heb in totaal zo’n 80 bedrijven serieuzer-dan-alleen-maar-een-opdrachtje van binnen gezien… In den beginne (zo lang is het geleden) als IT-auditor, maar steeds meer overhellend naar niet-vinkende assessor/adviseur op de breedte van IT-management doorlopend via CObIT in algemeen B(C)M en ERM, tot en met laten we zeggen COSO. Ma’goed, verder: zie LinkedIn, Insta, Twitter, [geen Fb ‘uiteraard’], en alvast/weer m’n blog.

Ben ook altijd wel bezig geweest met nevenfuncties. Niks zwaars, wel interessant.

Ik heb me ook altijd uit interesse beziggehouden met ‘nieuwe’ dingen in het advies/auditvak; recent vooral ontwikkelingen op (kwantitatief Operational) Risk-gebied, AI / Machine Learning (wat is Kwaliteit, op ethisch, bedrijfseffectief en software-vlakken; hoe optimale inzet ten behoeve van grondig-gereengineerde bedrijfsprocessen te verkrijgen), de beveiliging van Operational Technology, de psychologie van (non)compliance, en enterprise strategy development and execution. Én ik ben nog steeds aangesloten bij de ontwikkelingen in Accountancy (uitgenodigd bij de NBA kennisgroep Accountech), ‘uiteraard’. Hier kan nog wel een waslijst kleinere ‘interesses’ bij, hoor. *enige toelichting zie aldaar.

Ik ben opgegroeid in: Voorburg, 7jr. Curaçao en Voorburg – maar daarna nog 4x verhuisd. Voel me prima thuis te Wherever..!
Ik heb gestudeerd in: Rotterdam, Delft, en Diversen. Zie deze.
Ik woon nu in: Amstelveen, ‘omdat’ ik m’n werkzame leven begon bij KPMG aldaar. Na even Amsterdam-Zuid, nu terug. ‘Alles is er’ maar qua sfeer, ach, dat moet nog groeien als het ooit wat wordt. ‘t Is wel handig op 3 bushaltes van Schiphol en vlakbij snelwegopritten plus altijd tegen de ochtend/middagfiles in rijden. Met op 150m een saai en ondanks “200 winkels” yeah sure onvolledig maar redelijk OK winkelcentrum met een prima schouwburg. Alleen de horeca, da’s Niks in A’veen. Stevig Jammer; zie onder.

Ik ben een: delta. Bèta/gamma van huis uit, nu (ook) veel gamma. En zelfs wat (??) alfa want veel lezende.
Daarnaast heb ik nog wel wat aanzetten (2-20pp. reeds) voor zelf te schrijven boeken.
Een ander ‘werkstuk’ is de opschaling van m’n eigen Top-2000 naar een Top-10.000 Aller Tijden. Daar gaat nog wat werk in zitten, maar de kop is eraf.
Enne, … uhm, iets cultureels … oh, euh. Zie hier. En ‘sport’, ook zo’n ding.
Hou van buitenlandreizen (West-Europa, Noord-Amerika), ook als het zakelijk is. Absoluut Geen kampeerder..! Eerder hoger-segment-horeca-waardeerder, musea- en hetbetereterras-, en off-the-beaten-track-in-the-city-bezoeker.
En we zijn nogal into allerlei gastronomie-dingen.
Deed relatief veel (en professioneel) rond wijn, en doe dat nog wel. Zie deze.

Overigens getrouwd, geen kinderen (keuze). AMA over (double) blind dates door een gezamenlijke kennis opgezet – die werken!
Geen huisdieren nee zelfs nog geen goudvis. De kamerplanten houden we wél in leven hoor.
Al het andere wat je nog kwijt wilt: Was eens (zeer matig) roker ja; sigaren van het steviger soort (AVO XO Preludio vooral) maar ben alweer héél lang gestopt. Cold turkey (no problem at all), omdat … nou ja ik er geen zin meer in had.
In Rotterdam lid geweest ook, initieel klein beetje actief, daarna vooral op de jaarclub gericht. In een tijd dat we nog Heeren waren (no touch in de ontgroening; gedraag je tegenover de [nog zelfstandige] RVSV-leden, ken je manieren in de sociale/culturele/digestieve kringen, etc.); wat een trieste vertoning tegenwoordig (elders)…
Oh en ik ben een aantal jaar Hoofdopzichter-Boswachter geweest van het grote Saharawoud. De resultaten van dat werk spreken voor zich.

Verder kunnen we nog wel bomen over “Het leven is te belangrijk om het altijd maar serieus te nemen” en vergelijkbare bon mots; “Perfection is Boring” – been there done that [zeer uitgebreid], dus trust me die is echt waar.

Maverisk / Étoiles du Nord