De heat maps vliegen in het rond

Reken maar, op de bijeenkomst.
Post gescheduled voordat het programma bekend werd dus eens zien hoeveel punten we scoren…: ]

Niet De bijeenkomst. Wegens:

En ook de posts van de afgelopen tijd, waaronder (deze, als u goed leest,) deze, deze en deze plus deze toch vrij helder moge wezen.
En voor degenen die nog verder willen studeren: deze.
Waarbij nog een forse dosis onderliggend-probleem bij deze voorbij zal komen. En weinig over deze.

Nog afgezien overigens van de uitglijder van Trust But Verify, die ook nog steeds populair lijkt – het lijkt haast wel gecorreleerd met de foutheid ervan… Erger nog, er zal wel wat over 3LoD voorbijkomen. Dat dus bij voorbaat de plank op een slechte manier mist [niet eens misslaat, de afwijking is groter dan dat]. En een blokje Agile/Scrum of zo, al of niet in de Internal Audit – misschien juist, maar waarschijnlijk iets minder juist gepresenteerd. En een scheutje Cobit, de nieuwe versie die alles weer zo lekker door elkaar haalt [comments]. Sausje ‘cyber‘ eroverheen en klaar. Want cloud en data-gedreven zijn té jaren ’00 om nog een beetje leuk mee te kunnen doen op het menu, toch?

Ja lees ze (nóg) maar eens na, als voorbereiding op morgen. Of als voorbereiding op Vandaag, als u in ‘risk management’ werkt. Conclusie: You’re Doing It Wrong.
Helaas. Maar als u al aan verbetering werkt, o.a. door uzelve vast te verbeteren door studie op bovenstaande posts, dan is er hoop, een hoop. Op betere tijden respectievelijk te doen.
Ik blijf hoopvol…

Plus:

[Uw risk management mag dan een kunstwerk zijn, maar als dat de enige kwaliteit is… Volledigheid, scherpte, … ?]

Leave a Reply